Meghalt a sofőr, miután árokba borult egy cseh turistabusz

Vágólapra másolva!
A halálos buszbaleset tegnap este történt az észak-olaszországi Trento város közelében. A cseh turistabuszon 40-en utaztak.
Vágólapra másolva!

A novinky.cz cseh hírportál beszámolója szerint a buszbaleset tegnap este fél hétkor történt Trento közelében a Val di Non völgyben.

Karel S., a 62 éves cseh sofőr, aki nem élte túl a katasztrófát, vélhetően túl gyorsan próbálta meg bevenni az egyik kanyart.

Elvesztette uralmát a jármű felett, amely letért a kanyargós útról, és az árokba borúlt.

Az olasz hatóságok ugyanakkor azt sem zárták ki, hogy a fék meghibásodása okozta a tragédiát.

A baleset helyszínére érkezett három mentőhelikopter is. A buszon utazó 40 cseh turistából 18-at kellett közepes- és súlyos sérülésekkel kórházba szállítani. Ők valamennyien a busz első felében utaztak.

A trentoi Santa Chiara kórház közleménye szerint valamennyi sérült állapotát stabilizálták, senki nincs életveszélyben. Műteni senkit nem kellett, a többségük törésekkel és zúzódásokkal "megúszta" a balesetet.

A többi utas átmeneti szálláshelyen töltötte az éjszakát. A biztosító jóvoltából már úton van értük egy másik cseh autóbusz, amellyel vasárnap térnek haza Prágába. Az olasz hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy mi okozhatta a cseh busz balesetét.