Lezuhant egy izraeli katonai helikopter, egy pilóta meghalt

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy amerikai gyártmányú, Apache típusú katonai helikopter Izraelben két pilótával a fedélzetén hétfő este. Egyikük meghalt, a másikat súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
Vágólapra másolva!

A baleset a Negev sivatagban lévő Ramón légibázison történt egy rutin gyakorló repülést követően, leszállás közben. A gép leszállóhelyen csapódott földbe.

A meghalt pilóta egy negyvenhárom éves, tartalékos katonai szolgálatát töltő veterán volt. Fiatalabb társát egy beér-sévai kórházban ápolják.

A pilóták a tragikus baleset előtt jelentették az irányítótoronynak, hogy hibát észleltek.

Az izraeli hadsereg elrendelte a baleset kivizsgálását, illetve a többi Apache átvizsgálását, és ehhez a helikoptereket gyártó amerikai Boeing vállalattól is várnak szakértőket.

Az izraeli hadsereg két Apache helikopteregységének gépeit a közelmúltban, júliusban nem engedték felszállni és alaposan átvizsgálták, mert

egy jelentős repedést fedeztek fel az egyik harci gép hátsó rotorján.

A hét végén Ausztrália északkeleti partjainál is lezuhant egy amerikai katonai repülőgép.

A V-22 Osprey ("halászsas") billenőrotoros katonai konvertiplán egy amerikai repülőgép-anyahajóról szállt fel, és lezuhanását balesetnek minősítették. A repülőgép fedélzetén tartózkodó katonák közül huszonhármat sikerült kimenteni a tengerből, de a szerencsétlenségben meghalt az amerikai tengerészgyalogság három katonája.