Gyalog járja végig Szlovéniát az államfő

Vágólapra másolva!
Gyalog járja végig Szlovéniát Borut Pahor államfő, így próbálva növelni népszerűségét az elnökválasztás előtt - közölte a helyi sajtó szerdán.
Vágólapra másolva!

Borut Pahor és kísérői - a fia és két kommunikációs szakember - kedden indultak útnak a magyar határ melletti Őrihodosról, és

minden nap 40 kilométert tesznek meg, hogy hétfőre elérjék a Pirani-öblöt.

A szabadságán gyalogló elnök nem rejti véka alá, hogy így akarja népszerűsíteni magát az őszi elnökválasztás előtt. Bevallotta, hogy

idő előtti választási kampányról van szó, s az útról készült fotókat folyamatosan töltik majd fel a közösségi oldalakra.

Az államfő a csodálatos táj megtekintése mellett így akar találkozni azokkal az emberekkel, akiktől támogatást vár - írták a lapok.

Míg egyesek Szlovéniában dicsérik az elnök fiatalos, jó fizikai állapotát, mások populizmussal vádolják és azt írják internetes kommentjeikben, hogy Pahor ugyanúgy a közösségi oldalak rabja, mint Donald Trump amerikai elnök.

Pahort már eddig is sokan „Instagram-királynak” nevezték.

A szlovén államfő mandátuma ebben az évben jár le

Az elnökválasztás dátumát pénteken hozza nyilvánosságra Milan Brglez házelnök. Szlovén lapok szerint Borut Pahor egyelőre a legesélyesebb az elnöki posztra. Eddig egyedül csak Milan Kucannak sikerült kétszer elnyernie az öt évig tartó államfői mandátumot, minkét esetben már az első körben győzött.