Elfogták a kocogót, aki a busz elé lökött egy nőt Londonban

londoni piros emeletes busz, angol korrupció ellenes törvény, jog
Vágólapra másolva!
Elfogott a Scotland Yard csütörtökön egy 50 éves férfit, akit azzal vádolnak, hogy kocogás közben busz elé lökött egy vele szemben gyalogló nőt Londonban még májusban.
Vágólapra másolva!

A rendőrség még kedden kérte a szemtanúk segítségét a tettes felderítésében, ekkor mutatták be az esetről és az elkövetőről véletlenül készült felvételt.

A videón jól látható, amint a nyugat-londoni Putney hídon, a járdán futó férfi minden előzmény nélkül, két kézzel az úttestre lök egy vele szemben haladó nőt, aki elesik.

Az abban a pillanatban odaérkező emeletes busz vezetője hirtelen félrerántotta a kormányt, így a jármű még el tudta kerülni a nő fejét. A 33 éves áldozat csak könnyebben sérült meg, a busz utasai segítettek neki.

Londoni piros emeletes busz - illusztráció Forrás: AFP

– mondta még korábban Mat Knowles, a nyomozás vezetője.

Ráadásul a támadás után negyed órával a férfi ismét átfutott a hídon, ezúttal a másik irányba, az akkor még ott tartózkodó áldozat felismerte és megszólította, a férfi azonban továbbfutott.

A férfit – akinek kilétét nem közölték – súlyos testi sértés okozásának vádjával vették őrizetbe a Londonhoz tartozó Chelsea térségében, de a további vizsgálatok idejére szabadon engedték.