Ebayen küldték egymásnak a pénzt a terroristák

ebay euro
ILLUSTRATION - A 10 euro banknote, 1 euro coin and an iPhone 6 displaying the Ebay logo, are picture in Berlin, Germany, 22 October 2014. Ebay and PayPal have started offering new online services shortly before the kick-off for the Christmas shopping season in Germany. The focus is on using mobilephone for payments and a better integration of online commerce and stationary stores. Photo: Lukas Schulze/dpa
Vágólapra másolva!
Ebayes vásárlásnak álcázta a pénzátutalást az Egyesült Államokban tartózkodó terroristáknak az Iszlám állam- tudta meg a The Wall Street Journal.
Vágólapra másolva!

Az internetes aukciós oldalon, az Ebayen egy nyomtatóra adott fel álhirdetést egy 30 éves gyanúsított. A férfi az iszlám állam dzsihadistáival kapcsolatban álló emberektől 8700 dollárt kapott a Paypalon keresztül. A pénzt laptopra, mobiltelefonra és VPN-kapcsolatra, virtuális magánhálózatra költötte,hogy azokkal fel tudja venni a kapcsolatot a terroristákkal.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lukas Schulze

A férfit még 2016-ban vették őrizetbe, mert már akkor hűséget fogadott a terrorszervezetnek.
A férfi beismerte, hogy

tudta, hogy a pénzből terrortámadást akarnak finanszírozni az Egyesült Államok területén, de ő maga sohasem vett részt egy merénylet megtervezésében.

Az Ebay miután kiderült az átverés, azt mondta a lapnak, hogy: "Zéró tolerancia van érvényben piacunkon a bűnözői tevékenységekkel szemben" .

Az Ebay együttműködik a hatóságokkal az ügyben.