Egy fiatal magyar nő halt meg a madeirai katasztrófában

2017.08.16. 12:49

Egy fiatal nő a magyar áldozata a kedd este Madeira szigetén, egy vallási ünnepségen történt balesetnek - mondta a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársa az M1 aktuális csatornának.

Fürjes Róbert, a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársa az M1 hírcsatornának megerősítette, hogy a baleset magyar halálos áldozata egy fiatal nő, aki élettársával vett részt az ünnepen. Az élettársa szintén megsérült, de már elhagyhatta a kórházat.

A nagykövetség a nő édesapját tájékoztatta - mondta Fürjes Róbert, hozzátéve: a teljes konzuli szolgálat minden segítséget megad az áldozat családjának az ügyintézésben, köztük a hazaszállítás és a halotti anyakönyvi kivonat kiállításának teendőiben. 

Fürjes Róbert hozzátette: a körülményekről annyit tudnak, hogy Nagyboldogasszony ünnepén hatalmas tömeg gyűlt össze Madeira szigetén, és egy 200 éves tölgyfa dőlt rá a tömegre.

A portugál sajtóban megjelent az is, hogy nyáron a helyi önkormányzathoz több jelzés is érkezett, hogy a fa nagyon rossz állapotban van, ezért tenni kellene valamit az ünnep előtt,az illetékes hatóságok viszont nem tettek semmit. 

A nagykövetség munkatársa az egyik kórházban szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatóján továbbá elmondta: a kedd este odavitt 16 sérült közül kilencet hazaengedtek, hét embert továbbra is kezelnek. A hét súlyosabb sérült között öt felnőtt és két gyermek - egy 2 éves és egy 14 éves - van.

A tiszteletbeli konzul továbbra is Madeira szigetén van és folyamatosan tartja a kapcsolatot a helyi hatóságokkal. A magyar nagykövetség továbbra sem tud további magyar érintettről.

A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: AFP/Helder Santos

A Portugáliához tartozó Madeira szigetén kedd este egy szabadtéri kegyhelyen dőlt rá az összegyűltekre egy fa. A balesetben 13-an meghaltak - köztük több külföldi - és többen megsérültek. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset megtörtént. Madeira regionális kormánya háromnapos gyászt hirdetett meg.