Megerőszakolták: 10 évesen gyereket szült

2017.08.17. 12:17

A család kérte a hatóságokat, hogy engedélyezzék az indiai kislány abortuszát, mert megerőszakolta a nagybátyja, de nem kaptak rá engedélyt. Ma a kislány világra hozta gyerekét. 

A kislány terhes maradt a brutális nemi erőszak után, de nem is tudott róla. A családja hasfájások miatt vitte orvoshoz, ott derült ki, hogy állapotos. Ezután a család petíciót indított, hogy elvetethessék a babát, arra hivatkoztak, hogy nemi erőszak áldozata lett a gyerekük. 

Az indiai hatóságok azonban elutasították a kérelmet. A kislány pedig egészen az utolsó időszakig nem tudta, hogy gyereket vár, a szülei ugyanis azt mondták neki, hogy egy nagy kő van a hasában.

Végül ma 2,2 kilogrammal megszülte a kisbabát. 

Az újszülött és a kislány is jól vannak. Az orvosok reménykednek abban, hogy a nagyon kis súllyal született csecsemő hamarosan megerősödik, és nem lesznek egészségügyi problémái. A kislány egy elkülönített szobát kap, míg fel nem épül. 

A 10 éves anya szülei pedig megkérték a kórházat, hogy fogadják örökbe az újszülöttet. 

Az orvosok az indiannewsnak elmondták, hogy a kislány terhessége hatalmas kockázatokkal járt. A szülés sikerén egy egész csapatnyi orvos dolgozott.