Spöttle: Lehet folytatása a támadásnak

Barcelona La Rambla, tömegbe hajtott egy teherautó
The van who ploughed into the crowd, killing at least 13 people and injuring around 100 others is towed away from the Rambla in Barcelona on August 18, 2017. A driver deliberately rammed a van into a crowd on Barcelona's most popular street on August 17, 2017 killing at least 13 people before fleeing to a nearby bar, police said. Officers in Spain's second-largest city said the ramming on Las Ramblas was a "terrorist attack". The driver of a van that mowed into a packed street in Barcelona is still on the run, Spanish police said. / AFP PHOTO / Josep LAGO
Vágólapra másolva!
A sikeres támadásnak lehet folytatása - mondta a 13 halálos áldozatot követelő barcelonai terrorakcióval kapcsolatban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a köztévén.
Vágólapra másolva!

Pozitív, hogy az elkövetők többségét "semlegesítették", "de sok ilyen őrült van még" - jegyezte meg.
Georg Spöttle szerint a komolyan megszervezett csütörtök délutáni támadás a meglepetés erejével hatott.

Európában sokfelé hozzá kell szokni a terrorfenyegetéshez,

Londontól Rómáig számos metropolisban már a városképhez tartoznak a terrorelhárítók és a páncélozott járművek - jelezte.

Ezzel a teherautóval tarolták le az ártatlan járókelőket a terroristák, cikcakkban haladva. Forrás: AFP/Josep Lago

Azzal a hírrel kapcsolatban, hogy Bulgária a török határra vezényelte hadseregét az illegális bevándorlás miatt, a biztonságpolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a földközi-tengeri útvonalak lezárásával a Balkánon nőhet meg a migrációs nyomás.