Megnevezték a dzsihadista terrortámadás első áldozatait

Barcelona La Rambla, tömegbe hajtott egy teherautó
Barcelona, 2017. augusztus 17. Menekülnek a helyszínről az emberek Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. Többen életüket vesztették, harmincketten megsebesültek. (MTI/AP/Giannis Papanikos)
Vágólapra másolva!
Egy kétgyerekes olasz családapa, Bruno Gulotta az első megnevezett áldozata a dzsihadista gázolásos terrortámadásnak.
Vágólapra másolva!

A 35 éves férfi kedvesével és gyerekeivel volt nyaralni a terrortámadás ideje alatt Spanyolországban, amikor elgázolták őt a fehér furgonnal a szélsőségesek. Ötéves fia édesanyjának köszönhetően élve megúszta a támadást.

A kisfiú egyébként apja kezét fogta, miközben sétáltak, ám az anyja hirtelen elrántotta az apjától, amikor elgázolták a furgonnal.

A feleség, Martina azonnal a férje holttestéhez rohant, úgy, hogy pár hónapos gyermekük egy hordozóban a mellkasára volt rögzítve.

Menekülnek a helyszínről az emberek Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. Forrás: MTI/AP/Giannis Papanikos

Az olasz férfin kívül még két spanyol áldozatot is azonosítottak. A 60 éves Francisco López Rodríguez Granadából érkezett az üdülővárosba a feleségével, aki szintén súlyos sérülést szenvedett a támadásban. De az asszony fia és unokahúga meghalt - írja a BBC.

A hatóságok közben megerősítették, hogy 13-ról 14-re emelkedett a halottak száma.