Őrizetbe vettek két merényletre készülő terroristát az oroszok

Moszkva, bírósági lövöldözés
A két őrizetbe vett terrorista Moszkvában és annak körzetében akart merényleteket elkövetni.
Vágólapra másolva!
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB)  őrizetbe vett két közép-ázsiai származású gyanúsítottat, akik az Iszlám Állam szervezetének nevében terrortámadást készültek elkövetni szeptember 1-jén Moszkvában, illetve annak körzetében - közölte csütörtökön a testület társadalmi kapcsolatokkal foglalkozó osztálya.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az egyik gyanúsított fegyveres támadást szándékozott végrehajtani az iskolakezdés alkalmából megtartott Tudás Napján, amely idén egybeesik a mekkai zarándoklatot lezáró Kurban Bajram muszlim ünneppel.

Az illető az interneten közzétett videoüzenetében hűségesküt tett az Iszlám Államnak. Telefonján bizonyítékot találtak arra, hogy kapcsolatban állt az IÁ toborzóival. Az eszközön volt egy útmutatás is a tervezett bűncselekmény elkövetéséhez.

A két őrizetbe vett terrorista Moszkvában és annak körzetében akart merényleteket elkövetni. Forrás: Sputnik/Iliya Pitalev

A második gyanúsított az FSZB szerint szintén az Iszlám Állam tagja, és öngyilkos robbantásos merényletre készült.

Lakóhelyén egy nagy hatóerejű, házi összeszerelésű pokolgépet, valamint bombagyártáshoz szükséges anyagokat foglaltak le.