Észak-koreai atomrobbantás: Japán és Kína sugárszennyezéstől tart

Dél-Korea, 2017. szeptember 4. A dél-koreai védelmi minisztérium által közreadott képen egy hadgyakorlat részeként fellőnek egy Hjonmu típusú ballisztikus rakétát egy ismeretlen dél-koreai helyszínen 2017. szeptember 4-én, válaszul az előző napi észak-koreai kísérleti atomrobbantásra. A hadgyakorlaton csak a dél-koreai fegyveres erők vettek részt, de a vezérkar hangsúlyozza, hogy újabb közös hadgyakorlatokra készülnek az amerikai hadsereggel. (MTI/EPA/Dél-koreai védelmi minisztérium)
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem észlelt sugárszennyezést Kína és Japán az észak-koreai atomkísérlet - valószínűleg egy hidrogénbomba robbantása - után. A vizsgálatokat folytatják.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea vasárnap reggel történetének hatodik föld alatti robbantását hajtotta végre, és ez volt a legerősebb.

A robbanás előidézett két földrengést is. Az első 6,3-es a második 4,6-es erősségű volt. A kínaiakat és a japánokat a második aggasztja.

Ez ugyanis a földfelszínről indult ki, vagyis valószínűleg az okozta, hogy beomlott az üreg, amely a hidrogénbomba felrobbantása miatt keletkezett. Onodera Icunori japán védelmi miniszter vasárnap közölte, hogy a hadsereg sugárzásmérő repülőgépei bejárják az ország légterét, és több más kormányhivatalnak is feladatul adták a mérést.

A dél-koreai védelmi minisztérium által közreadott képen egy hadgyakorlat részeként fellőnek egy Hjonmu típusú ballisztikus rakétát egy ismeretlen dél-koreai helyszínen 2017. szeptember 4-én, válaszul az előző napi észak-koreai kísérleti atomrobbantásra. A hadgyakorlaton csak a dél-koreai fegyveres erők vettek részt, de a vezérkar hangsúlyozza, hogy újabb közös hadgyakorlatokra készülnek az amerikai hadsereggel. (MTI/EPA/Dél-koreai védelmi minisztérium) Forrás: MTI/EPA/Dél-koreai védelmi min/-------------------