A fedélzeti ajtó csapta agyon az újságírónőt a gyilkossággal vádolt dán feltaláló szerint

Kim Wall svéd újságíró
This family handout photo released on August 12, 2017 shows Swedish journalist Kim Wall who was allegedly on board a submarine south of Copenhagen before it sank on August 11, 2017. A Swedish journalist missing since August 11 after interviewing the inventor of a huge do-it-yourself submarine died in an accident on board the vessel and the inventor buried her at sea, Danish police said on August 21, 2017. / AFP PHOTO / TT News Agency AND FAMILY HANDOUT / Tom WALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TOM WALL - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==
Vágólapra másolva!
A tengeralattjáró fedélzeti nyílásának súlyos ajtaja csapódott rá Kim Wall svéd újságírónőre a gyilkossággal vádolt dán feltaláló, Peter Madsen szerint.
Vágólapra másolva!

A 46 éves autodidakta mérnököt, tengeralattjárók és űreszközök tervezőjét kedden a nyilvánosság bevonásával hallgatták meg egy koppenhágai bíróságon.

A különc férfi továbbra is tagadja, hogy megölte volna a 30 éves riporternőt, sőt azt is, hogy feldarabolta volna a holttestét.

Kim Wall Forrás: AFP/Tom Wall

A feltaláló szerint baleset történt

Madsen azt vallotta keddi meghallgatásán, hogy véletlenül csapódott rá a 70 kilós vasajtó a fiatal újságírónőre, aki azért ment a feltaláló által barkácsolt 40 tonnás és 18 méteres tengeralattjáróra, hogy interjút készítsen vele.

A férfi szerint ő tartotta az ajtót a lentről a fedélzetre felmenni akaró nő számára, ám

egy ponton elveszítette az egyensúlyát, az ajtó pedig teljes erőből rácsapódott a nő fejére.

Amikor újra kinyitotta az ajtót, a riporternő már lenn a padlón feküdt egy hatalmas vértócsában, és ő a pánik okozta sokkhatás alatt a tengerbe dobta a holttestet - állította.

Forrás: AFP/Peter Thompson

Az ügyészég szerint gyilkosság történt

Az ügyészség nem ad hitelt Madsen verziójának, sőt a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját

gyilkosság vádjára súlyosbította kedden és azt megtoldotta a hullagyalázás vádjával is.

Az ügyészség sem tudja azonban, hogyan ölhették meg a nőt, sőt az indíték esetében is sötétben tapogatózik. Peter Madsen azt mondta kedden a bíróságon, hogy nem volt szexuális kapcsolata az újságírónővel és Kim Wallnak a tengerben megtalált, végtagok és fej nélküli holttestének vizsgálata sem adott felvilágosítást a halál okáról.

Az ügyészség kérte a feltaláló pszichiátriai vizsgálatát,

amely az AFP szerint legalább részben fényt deríthet Madsen egyszerre lenyűgöző és titokzatos személyiségére.

A férfi csaknem minden idejét olyan eszközök, járművek konstruálásának szentelte, amelyekkel elrugaszkodhat a Föld felszínétől, hasonlóan ahhoz, ahogy gyerekkora óta igyekszik elszakadni a valóságtól - írta az AFP. Űrkutatási honlapján a szenvedélyének nevezi megtalálni azokat az eszközöket, amelyekkel elutazhat az ismert világon túli világokba.