Lecsapott Irma a Karib-szigetekre

Világűr, 2017. szeptember 6. Az amerikai Nemzeti Óceanográfiai és Atmoszférakutató Hivatal (NOAA) GOES-16-os műholdja által készített felvételen az Irma névre keresztelt trópusi vihar közelít a Karibi-térség felé 2017. szeptember 5-én. (MTI/EPA/NOAA)
Vágólapra másolva!
A Karib-szigetek északkeletei tagjaira csapott le kedden este az eddigi legerősebb hurrikán, Irma. Egyelőre az előre jelzett nyomvonalon halad: Puerto Rico, Dominikai Köztársaság, Haiti, és Kuba. Valószínűleg a hétvégén eléri Floridát is.
Vágólapra másolva!

A Karib-tenger északkeleti peremén lévő Antiguán és Barbudán a hatóságok kikapcsolták az áramszolgáltatást, és arra kérték a lakosokat, hogy

szerda reggeltől maradjanak otthonukban. Az Irma hurrikán szélerőssége eléri a 295 kilométert óránként.

A hurrikán útjában vannak még az amerikai és a brit Virgin-szigetek, valamint Aguilla is.

Az amerikai Nemzeti Óceanográfiai és Atmoszférakutató Hivatal (NOAA) GOES-16-os műholdja által készített felvételen az Irma névre keresztelt trópusi vihar közelít a Karibi-térség felé 2017. szeptember 5-én. (MTI/EPA/NOAA) Forrás: MTI/EPA/NOAA

Rick Scott floridai kormányzó hétfő este szükségállapotot hirdetett ki az Irma miatt. Donald Trump amerikai elnök pedig felajánlotta a szövetségi kormány minden erőforrását Floridának, Puerto Ricónak és az Amerikai Virgin-szigeteknek.