A német liberálisok vezetője is hazaküldené a migránsokat

Vágólapra másolva!
A határok nyitottsága nem liberális érték, a Földközi-tengeri migrációs útvonalat le kell zárni, és ha vége a szíriai háborúnak, a szír menekülteknek is haza kell menni, újjáépíteni a saját országukat. Ezeket mondta egy interjúban a liberális német FDP elnöke. Azt is hozzátette: éppen emiatt nem kell feltétlenül integrálni a menekülteket - aki akar integrálódik, aki nem, haza kell küldeni. 
Vágólapra másolva!

Christian Lindner a Bild című lapban megjelent interjúban kiemelte: Németország 2015 szeptemberében egy "humanitárius szükséghelyzet" miatt engedte be a migránsokat Magyarországról, utána viszont Angela Merkel kancellárnak ismét alkalmaznia kellett volna az uniós - dublini - menekültügyi rendszer szabályait és le kellett volna zárni a határokat.

A lemondás a szabályok érvényesítéséről és a határok nyitottsága "nem liberális" megoldás, "éppen ellenkezőleg, a szabadsághoz szükség van a jogállamiságra"

- jelentette ki a szeptember 24-i Bundestag-választáson szövetségi parlamenti képviselete visszaszerzésére készülő párt vezetője.

Le kell zárni a Földközi-tengeri migrációs útvonalakat

Le kell zárni a Földközi-tengeri migrációs útvonalakat,

a menedékjogi kérelmeket Észak-Afrikában kell befogadni és "igazi EU-s határvédelmi hatósággá" kell fejleszteni a Frontex uniós határ- és partvédelmi ügynökséget, hogy ne ismétlődjék meg a 2015-ös helyzet - tette hozzá.

Vissza kell jutattni a menekülteket a hazájukba

Christian Lindner a Németországban élő migránsokról azt mondta, úgy kell eljárni, mint a kilencvenes években, amikor a Balkánról Németországba menekült emberek 90 százalékát sikerült visszajuttatni a hazájukba, miután véget ért a háború, és

ezt a gyakorlatot egy új bevándorlási törvénnyel kell kiegészíteni.

A polgárháború után vajon "ki építi majd újjá Szíriát, ha nem azok az emberek, akiket mi támogattunk, és részben tovább is képeztünk" - vetette fel az FDP elnöke. Mint mondta, a menekült jogállásból nem lehet automatikusan állandó németországi tartózkodásra feljogosító státusz.

Akinek a hazájában helyreáll a béke, annak mennie kell,

és ugyan esélyt kell adni, hogy a bevándorlási törvény alapján engedélyt szerezzen a maradásra, de ha nem felel meg a követelményeknek, haza kell küldeni.

Ezért nem is kell feltétlenül arra törekedni, hogy a menekültek beilleszkedjenek a német társadalomba.

A menekültek számára az "integráció ajánlat", lehetőség, "de nem automatizmus" - húzta alá Christian Lindner.

Ez a származási országoknak is fontos, mert például a szíriai menekültek esetében "megfosztanánk a szíriai társadalmat a jövőjétől", ha valamennyi menekült végleg Németországban maradhat és a német társadalom tagjává válhat.

Csak az telepedhet le, aki tud németül és eltartja a családját

Az új bevándorlási törvényben rögzíteni kell, hogy csak az telepedhet le, aki tud németül, nem vétett a német törvények ellen és eltartja a családját. Aki ezeket a feltételeket teljesíti, maradhat, függetlenül attól, hogy "a Bibliát olvassa vagy a Koránt, vagy krimiket".

Az FDP az előző, 2013-ban tartott Bundestag-választáson nem érte el az 5 százalékos bejutási küszöböt, így 64 év után kiesett a szövetségi parlamentből. A legutóbbi felmérések szerint országos választói támogatottsága 8-10 százalék között áll,

akár a harmadik helyet is megszerezheti, és 2009-2013 közötti ciklus után ismét kormányra kerülhet,

az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU kisebbik koalíciós partnereként (Németországban a liberálisok hagyományosan a kereszténydemokraták koalíciós partnerei, nem a szocdemeké).