3,7 milliárd dollárnyi adomány gyűlt össze a hurrikánok károsultjainak

Miami Beach, 2017. szeptember 11. Megrongálódott háztető Miamiban 2017. szeptember 10-én, miután az Irma hurrikán elérte Floridát. Az államban szükségállapot van érvényben, készültségbe helyezték a Nemzeti Gárdát, a vihar útjában lévő területek lakóit evakuálták. (MTI/EPA/Erik S. Lesser)
Vágólapra másolva!
Mintegy 14,5 millió dollárt, vagyis 3,7 milliárd forintot adományoztak a nézők a Harvey és az Irma hurrikánok károsultjainak megsegítésére egy nagyszabású keddi amerikai televíziós gyűjtésen, amelyben többek között Beyoncé, George Clooney, Julia Roberts és Leonardo DiCaprio buzdított jótékonyságra.
Vágólapra másolva!

A sztárok szenvedélyes beszédeket tartottak, megindító dalokat adtak elő, történeteket meséltek a pusztító hurrikánok túlélőiről a Hand in Hand című egyórás élő adásban, amelyet kábel- és digitális, valamint hagyományos tévécsatornák közvetítettek.

Halottakat, romokat hagytak maguk után a hurrikánok

Beyoncé felvételről beszélt a szülővárosát, Houstont sújtó Harvey-ról, mely a legnagyobb erejű hurrikán volt Texasban több mint ötven éve: 60-nál több halálos áldozatot követelt, több mint egymillióan kényszerültek elhagyni az otthonukat, mintegy 203 ezer ház károsodott.

Megrongálódott háztető Miamiban Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Az Irma az Atlanti-óceánon dúló tornádók egyik legerősebbike volt,

több szigetet szinte porig rombolt

a Karib-tenger északi térségében, legalább 43 áldozatot szedett. Vasárnap a floridai Keys-szigetcsoporton a házak körülbelül 90 százalékát rongálta meg vagy rombolta le.

Sztárok a telefon mellett

A tévéadást New Yorkból, Nashville-ből és Los Angelesből közvetítették. Los Angelesben Stevie Wonderrel kezdődött a műsor, a Lean On Me című dalt adta elő egy gospelkórussal, Tom Hanks, Barbra Streisand és Cher tapsolt neki, miközben a telefonok mellett várták a hívásokat.

Nashville-ben Reese Witherspoon és Nicole Kidman mesélt egy kislányról, aki anyja élettelen testébe kapaszkodva élte túl a vészt. Fellépett mások mellett Usher és Blake Shelton countryénekes, ők a Stand By Me-t adták elő.