Pelenkából készült üzemanyaggal üzemelnének a repülők

aviation Horizontal
A British Airways Boeing 787-9 Dreamliner aircraft taxis past Terminal 5 towards the runway at London's Heathrow Airport on August 23, 2016. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Vágólapra másolva!
A British Airways úgynevezett háztartási szemétből készült üzemanyaggal üzemeltetné repülőgépeit. Erről már megállapodott az üzemanyaggyártó céggel, a Velcoysszal is.
Vágólapra másolva!

A cég olyan háztartási hulladékokat alakítana át üzemanyaggá, mint: pelenka, műanyag élelmiszer-csomagolóanyag, csokoládépapír. A British Airways szerint az új üzemanyaggal akár 60 százalékkal is csökkentheti a károsanyag-kibocsátását 2050-ig.

Ez a kezdeményezés nem csak a szénkibocsátás csökkentését segítené, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy jelentősen kevesebb szemét kerüljön a lerakókba.

Nagy-Britanniában évente 15 millió tonna szemetet szállítanak lerakókba, ami nemcsak a környezet károsítja, de a klímaváltozást okozó üvegházhatású gázok további felszabadulását eredményezi.

Forrás: AFP/Justin Tallis

A Velcoys annyi üzemanyagot gyárt majd, amennyi elegendő lesz a BA London és a kaliforniai San José, valamint a louisiani New Orleans között közlekedő

Boeing 787-es Dreamliner repülőgépek egész évi üzemeltetéséhez.

A megújuló repülőgép-üzemanyag több mint 60 százalékkal csökkenti az üvegházhatásúgáz-kibocsátást, ami hozzá fog járulni a szénkibocsátás globális csökkentéséhez és a nagy légikikötők térségében a levegő minőségének javulásához.