Nézőkre lőtt rakétát egy harci helikopter - videó!

orosz helikopter
Vágólapra másolva!
Döbbenetes videofelvétel került fel több orosz hírportálra is, amelyen két hadgyakorlatozó orosz harci helikopter közül az egyik rakétát lőtt ki a nézők közé.
Vágólapra másolva!

A "katonai baki", amelyről két független orosz hírportál, a fontanka.ru és a 66.ru is beszámolt,

állítólag vasárnap vagy hétfőn történt a " Nyugat 2017" fedőnevű közös orosz-fehérorosz hadgyakorlaton a Luzskij lőtéren, mindössze 100 kilométerre az orosz-észt határhoz.

Az orosz hadsereg elismerte a felvétel valódiságát. Közlése szerint viszont személyi sérülés nem történt az incidens kapcsán.

A nem mindennapi esetről a euronews.com is beszámolt. A videón az látszik, hogy egy civil ruhás férfi épp elsétál a parkoló gépkocsik előtt, amikor pár másodpercen belül a levegőben megjelenik két orosz harci helikopter, és már robban is földbe csapódó rakéta.

Az orosz hírportálok szerint a robbanásban ketten súlyosan megsérültek, és ahogy a felvételen is látszik több kocsi is megrongálódott.

Az orosz hadsereg hivatalos közleményben elismerte, hogy valódi felvételekről van szó, azt viszont nem közölte, hogy az incidens pontosan mikor és hol történt. Azt azonban megjegyezték, hogy a véletlen baleset kapcsán senki nem sérült meg.

Mindenesetre a fenti videó láttán ezt elég nehéz elhinni.

Moszkva az elmúlt napokban többször is cáfolta azokat a nyugati híreszteléseket, hogy a "Nyugat 2017"-es hadgyakorlat célja, hogy megfélemlítsék a szomszédos Lengyelországot, Litvániát vagy Ukrajnát.