Orbán Viktor Hanoiban megkoszorúzta az Ismeretlen katonák emlékművét

NGUYEN XUAN PHUC; Orbán Viktor
Hanoi, 2017. szeptember 25. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnököt (k) katonai tiszteletadással fogadják az Elnöki Palotánál, mellette Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfő Hanoiban 2017. szeptember 25-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Utána ünnepélyes katonai ceremóniával fogadták az Elnöki Palotánál.
Vágólapra másolva!

Az Elnöki Palota előtti ünnepségen a kormányfő megkoszorúzta az Ismeretlen katonák emlékművét, erről a Facebookra is töltött fel videót:

Utána ünnepélyes katonai ceremóniával fogadták őt az Elnöki Palotánál. A rendezvényen a magyar miniszterelnök és Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfő mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, valamint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter is.

Ahogy arról, már az Origo is beszámolt, a magyar miniszterelnök, vietnami kollégájával, Nguyen Xuan Phuc-kal tartott közös sajtótájékoztatót, amely során Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar politikai-üzleti delegáció azzal a céllal érkezett Hanoiba, hogy kifejezze Magyarország tiszteletét Vietnam iránt és elismerését a gazdasági fejlődéséért. Emellett célul tűzte egy új fejezet nyitását a két ország kapcsolatában. Végül pedig hivatalos budapesti látogatásra hívta meg vietnami miniszterelnököt.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnököt katonai tiszteletadással fogadják az Elnöki Palotánál, mellette Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfő Hanoiban 2017. szeptember 25-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A mostani tárgyalást sikeresnek minősítő vietnami miniszterelnök emlékeztetett, hogy több évtizedes múltja van a két ország barátságának, a hétfői megbeszélésen pedig kijelölték a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének stratégiai területeit, így például az informatikát, a vízgazdálkodást, a környezetvédelmet és az agrár-együttműködést.

A miniszterelnök programja helyi idő szerint délután magyar-vietnami üzleti fórummal, majd államfői és házelnöki találkozóval folytatódik.