Az Egyesült Államok újabb szankciókat hozott Észak-Korea ellen

Vágólapra másolva!
Az amerikai pénzügyminisztérium által nyilvánosságra hozott közlemény szerint az újabb büntetőintézkedések nyolc észak-koreai bankot és az észak-koreai pénzügyi rendszerrel kapcsolatban álló 26 embert érintenek.
Vágólapra másolva!

A szankciókkal sújtott emberek valamennyien észak-koreai állampolgárok, akik Kínában, Oroszországban, Líbiában és az Egyesült Arab Emírségekben dolgoznak észak-koreai bankok képviselőiként.

"Észak-Korea bankjait és az észak-koreai pénzügyi intézményeket segítőket szankcionáljuk szerte a világban. Ezzel elősegítjük az Észak-Korea teljes elszigetelésére irányuló stratégiánk megvalósítását, amelynek tágabb célja a békés és atomfegyvermentes Koreai-félsziget megteremtése" – mondta Steven Mnuchin pénzügyminiszter.

A szankciók értelmében az érintettek valamennyi esetleges tulajdonát vagy résztulajdonát az Egyesült Államokban zárolják.

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma rendszeresen hoz büntető intézkedéseket észak-koreai vállalatok vagy személyek, vagy őket segítő külföldi cégek és személyek ellen.