Kiszabadult O. J. Simpson, új életet kezd - videó

O. J. Simpson kiszabadulása
Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint vasárnap hajnalban, 9 év után elhagyhatta nevadai börtönét O. J. Simpson, akit fegyveres rablás és testi sértés miatt ítéltek el 2008-ban 33 évre, 1995-ben pedig felmentettek felesége, Nicole Brown Simpson és annak szeretője, Ron Goldman meggyilkolásának vádja alól. 
Vágólapra másolva!
O. J. Simpson szabadulásának napján Forrás: Nevada Department of Corrections

A Nevada Correction Department közösségi oldalán közzétett posztjában látható a fotó, amin a 70 éves amerikai futballsztár aláírja a szabaduláshoz szükséges iratokat, és megosztották azt a videót is, amin látszik, hogy elhagyja az épületet.

O. J. Simpson, a Buffalo Bills játékosa, 1979-ben vonult vissza az élsportból. Ezután televíziós műsorokban és filmekben szerepelt, többek között az 1988-as The Naked Gun című alkotásban is, de nem ez hozta meg számára a világhírnevet. 1995-ben bíróság elé állították. Azzal vádolták, hogy ő ölte meg a feleségét és annak szeretőjét. Élőben közvetítették a gyilkosságról szóló tárgyalást, amelyet ma megoldatlan ügyként kezelnek.

2008-ban, pontosan 13 évvel azután, hogy

ártatlannak találták

Nicole Brown Simpson és Ron Goldman brutális meggyilkolásában,

33 évre ítélték,

mert részt vett egy Las Vegas-i szállodába tervezett fegyveres rablásban, és testi sértésben is bűnösnek találták. A bíróság kikötötte, hogy ha jól viselkedik a börtönben, 9 év után szabadulhat.

- emlékezett vissza a BBC.

Bár 1995-ben az esküdtek ártatlannak találták a kettős gyilkosságban, a bíróság 33,5 millió dollár (kb. 8 milliárd forint) kártérítésre kötelezte Simpsont, amit az áldozatok családjának kellett volna megfizetnie, csakhogy egyetlen centet sem láttak belőle. Ezt két évvel ezelőtt 58 millió dollárra emelték. David Cook, Ron Goldman családjának ügyvédje, az Associated Pressnek úgy nyilatkozott, hogy

ez az összeg majdnem megduplázódott

mára, a család pedig továbbra sem kíván róla lemondani, és megpróbálják majd behajtani Simpsontól.

O. J. Simpson 1995-ben Forrás: Pool / AFP

O. J. Simpson ügyvédje, Malcolm LaVergne azt mondta, a kártérítési követelések ellenére a 70 éves férfi kifejezetten optimista volt a szabadulás előtt, és Floridában kezd új életet.