Az ausztrálok lezárták a maláj utasszállító utáni keresést

Eltűnt maláj utasszállító repülőgép
A megtalált alkatrész
Vágólapra másolva!
Ausztrália lezárta a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító utáni keresést, a szakemberek zárójelentésükben elismerték: a kutatás kudarcba fulladt.
Vágólapra másolva!

A Malaysia Airlines MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt Kuala Lumpurban.

Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az

Indiai-óceán déli részén zuhant le.

Ausztrália, amely a víz alatti keresést vezette, valamint Malajzia és Kína januárban függesztette fel - az utasok hozzátartozóinak tiltakozása ellenére - az utasszállító roncsai utáni sikertelen kutatást, amely 200 millió ausztrál dollárt emésztetett fel. Az ATSB keddi jelentésében részletezte a

kudarcba fulladt 1046 napos kutatómunkát.

Csak alkatrészeket találtak, a gépet nem Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion

Malajzia ugyanakkor augusztusban közölte, hogy ajánlatot kapott a kutatómunka folytatására az Ocean Infinity nevű magáncégtől, amely a tengerfenéki keresésre szakosodott.

„Az MH370-es szerencsétlenségének okai bizonyossággal nem állapíthatóak meg, amíg a repülőgépet meg nem találják” - olvasható az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal által megfogalmazott dokumentumban.

1046 napig keresték az eltűnt gépet Forrás: AFP/Abis Julianne Cropley

„Szinte felfoghatatlan és társadalmilag bizonyosan elfogadhatatlan a modern repülés korszakában, hogy egy nagy utasszállító eltűnjön, és a világ ne tudjon róla, mi történt a repülőgéppel, valamint utasaival” - teszi hozzá a jelentés.