Vizsgálják ki az uniós vezetők felelősségét a migrációs katasztrófáért!

menekült
A Földöközi-tengeren próbálnak átjutni a migránsok
Vágólapra másolva!
A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) petícióban szólítja fel az Európai Parlament petíciós bizottságát annak kivizsgálására, hogy mely uniós intézmény és vezető felelős a földközi-tengeri humanitárius katasztrófáért - jelentette be a Civil Összefogás Fórum (CÖF) jogi kabinetjének vezetője csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

Ifj. Lomnici Zoltán a sajtótájékoztatón emlékeztetett: ENSZ-adatok szerint

2014 óta több mint 15 ezer ember fulladt a Földközi-tengerbe,

miközben megpróbált Európába jutni, és ezért még senki nem vállalta a felelősséget. A Frontex, az európai határvédelmi ügynökség feladata volna a halálesetek megelőzése, egyben Európa határainak megvédése - jelentette ki.

Az EP tagok felelősségét is vizsgálnák

Úgy tűnik, az európai vezetők nem akarják elősegíteni a hatékony határvédelmet, miközben tárgyaltak az Európába évi egymillió migráns letelepítését szorgalmazó Soros Györggyel - tartalmazza a petíció.

A Földöközi-tengeren próbálnak átjutni a migránsok Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Az ifj. Lomnici Zoltán által ismertetett petícióban azt is felvetik: elfogadhatatlannak tartják, hogy Soros György tárgyalt az EU migrációs ügyekért felelős biztosával, Dimitrisz Avramopulosszal, mert ezen az alapon szabad utat lehet engedni a tagállamok érdekeivel szemben álló külső lobbitevékenységnek.

A CÖKA szerint vizsgálni kellene az Európai Parlament tagjainak a felelősségét is,

mert a nyilvánosságra került lista szerint a parlament 226 tagját Soros György megbízható szövetségeseként tartják számon - mondta a kabinetvezető.

Két jogerős ítélet van ellene

Fricz Tamás, a CÖF alapító szóvivője arról szólt, hogy a Soros György világszinten kiterjesztett hálózatához tartozó NGO-k, vagyis

Emlékeztetett: a Bloomberg hírügynökségnek adott interjújában maga is egy terv részének nevezte a migránsok védelmét. Arról beszél, hogy ő, Orbán Viktorral ellentétben a migránsok védelmét tekinti célnak, a nemzeti határokat pedig akadálynak - idézte fel.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Sorossal szemben "két év szabadságvesztésről szóló jogerős bírósági ítélet" van érvényben a Société Générale bank részvényeivel való bennfentes kereskedés miatt, "mégsem tartóztatja le senki".

Európai szuperállamot akar Soros

Fricz Tamás szerint Soros több nyilatkozata arra utal, hogy istennek képzeli magát; egy sajtónyilatkozatban úgy fogalmazott, úgy tekint magára, mint az ótestamentum istenére, aki láthatatlan, de mindent lát. Önmagában 24,5 milliárd dollárnyi vagyon áll a rendelkezésére tervének megvalósításához, és tevékenységét segítik a Rothschild család pénzügyi eszközei is - sorolta.

Végül hangsúlyozta:

Célja a hagyományos nyugati kultúra és családmodell megszüntetése, új nemi identitások kialakítása és a keresztény vallás feloldása más vallásokban, ugyanakkor egy kevert fajú "Eurábia" létrehozása. Ezt szolgálja a migránsáradat Európába irányítása - mondta a Fricz Tamás.