Halálos áldozatai is vannak a németországi heves viharoknak

Berlin, 2017. október 5. Az Észak-Németországban tomboló, Xavier elnevezésű viharban metróállomás lejáratára zuhant, kidőlt fa Berlinben 2017. október 5-én. A viharban négy ember életét vesztette. (MTI/AP/DPA/Maurizio Gambarini)
Vágólapra másolva!
Heves vihar vonult át csütörtökön Németország északi részén. A szél kicsavart egy fát, ami egy nő autójára dőlt. Volt olyan város, ahol négyzetméterenként 50 liter eső esett.
Vágólapra másolva!

A vihar óránkénti

110-120 kilométeres sebességű széllel

csapott le Németország északi és északnyugati részére. A rekordot Braunschweigben mérték, az alsó-szászországi városnál 122 kilométeres sebességű széllökéseket regisztráltak.

Forrás: MTI/AP/DPA/Maurizio Gambarini

Az anyagi károkat és közlekedési fennakadásokat okozó vihar Hamburgban, Mecklenburg-elő-Pomerániában és Berlinben egy-egy, Brandenburg tartományban négy ember életét követelte. Valamennyien kidőlt

fák vagy leszakadó ágak okozta sérülésekbe haltak bele.

Sokan megsérültek, többen életveszélyesen.

Hamburgban alig két óra alatt 600 helyszínre riasztották a tűzoltókat kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek, megrongálódott tetőszerkezetek miatt. Máshol a heves esőzés okoz gondot, Kielben például négyzetméterenként

50 liter csapadékot hullott.

Forrás: MTI/AP/DPA/Christophe Gateau

A vonatközlekedést az északi régió valamennyi tartományában leállították, így nem járnak a vonatok Schleswig-Holsteinben, Meckelnburg-Elő-Pomerániában és Alső-Szászországban sem.

A front miatt leállították a berlini városi gyorsvasút (S-Bahn) valamennyi járatát. Akadozik a közlekedés a két berlini nemzetközi repülőtéren, Tegelen és Schönefelden is, mert a nagy szél miatt nem tudják be-, és kirakodni az utasok csomagjait.

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a kelet felé tartó front péntekre vonul el Németország fölül.