Éjjel kezdődik Rakka utolsó ostroma

Vágólapra másolva!
Vasárnap éjjel kezdődik meg Rakka utolsó ostroma- jelentette be a Szíriai Demorkatikus Erők (SDF) szárazföldi parancsnoka.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám állam terrorszervezet dzsihadistái Rakka stadionját a nemzeti kórházat és azt a teret magába foglaló szűk területre szorultak vissza, ahol valaha az ellenségeik fejét kitűzték. Az ütközetet vezénylő parancsnokok figyelmeztettek arra, hogy

a dzsihadisták polgári személyeket ejtettek túszul és orvlövészeket, csapdabombákat vetnek be, hogy lassítsák az SDF előrenyomulását.

A főként a Kurd Önvédelmi Erők (YPG) milicistáiból álló SDF az idén indított offenzívát, hogy elszigetelje Rakkát, a szövetségesek támogatásával több fronton sikerült előrenyomulniuk az Eufrátesz partján álló város felé.

A Rakka elleni ostrom júniusban kezdődött, az intenzív légitámadások és utcai harcok nyomán romba dőlt a város. Dzsihán Sejk Ahmad, az SDF rakkai szóvivője a honlapján közzétett közleményben úgy fogalmaz, hogy

pár napon belül bejelentik Rakka felszabadítását.

Mindeközben több török katonai jármű lépte át a szíriai határt és kezdett hadjáratba a Tahrír es-Sám dzsihadistái ellen. Eddig több akna csapódott be egy közelben lévő menekülttáborba és egy idlíbi határátkelőbe. Sérültekről egyelőre nem érekezett jelentés.