Az Iszlám Állam négy tagját fogták el Oroszországban

Vágólapra másolva!
Moszkvában és Mahacskalában az orosz biztonsági szolgálatok őrizetbe vették az Iszlám Állam egy úgynevezett alvósejtjének négy tagját, akik Dagesztánban merényletekre készültek - közölte az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK) szombaton.
Vágólapra másolva!

A közlés szerint a biztonsági szolgálatoknak a belügyi tárcával együttműködve sikerült leleplezni a dzsihadista szervezet tagjainak a tevékenységét, majd véget vetni annak. A dél-oroszországi Dagesztánból származó szélsőségeseket október 13-án és 14-én Moszkvában illetve Mahacskalában fogták el.

Tömegrendezvényeken akartak robbantani

A NAK szerint az őrizetbe vett személyek időközben részletes beismerő vallomást tettek a hatóságoknak az Iszlám Állam összekötőivel fenntartott kapcsolataikról, de az általuk előkészített merényletekről is, amelyeket

házilag készített robbanószerkezetekkel és szúrófegyerekkel akartak végrehajtani Dagesztánban.

A támadásokat nagy embertömegben, jelentős rendezvényeken illetve a rendvédelmi szervek és a hadsereg tagjai ellen akarták elkövetni. Mahacskalában a terroristák két rejtekhelyén három működőképes robbanószerkezetet találtak - tette hozzá a bizottság.