A tálibok állítják, nem bántalmazták a fogságukból kiszabadult családot

Vágólapra másolva!
Tagadta vasárnap a tálib szélsőséges mozgalom szóvivője a fegyveresek fogságából szerdán kiszabadított kanadai Joshua Boyle állításait, miszerint egy gyermekét megölték, amerikai feleségét pedig megerőszakolták fogva tartói.
Vágólapra másolva!

Zabihullah Mudzsáhid közölte: Boyle állításai "hamisak és propagandacélúak", a tálib mozgalom ellen felhozott vádjai pedig "alaptalanok".

"Senki sem gyilkolta meg szándékosan a pár gyermekét, és senki sem becstelenítette meg vagy gyalázta meg őket" - hangsúlyozta az iszlamista fegyveresek szóvivője. Hozzátette: Boyle-t és feleségét, Caitlan Colemant sohasem választották szét fogságuk ideje alatt. A gyermek elleni gyilkosságról szólva pedig

azt állította, hogy a nő elvetélt.

A tálib szóvivő szerint a kanadai férfi immár "az ellenség" kezében van, és nyomásgyakorlással bármi kijelentésére rávehetik.

Különleges vendégek

Boyle-t és Colemant 2012-ben rabolták el a tálibok Afganisztánban, ahol hátizsákos túrán voltak. A párnak három közös gyermeke született fogságuk ideje alatt.

A férfi és a nő több, a szélsőségesek által közzétett felvételen is megjelent,

amelyen Boyle-nak az iszlamisták által megkövetelt hosszú szakálla volt, Coleman pedig az egész testet eltakaró, de az arcot szabadon hagyó csadort viselt.

Kiszabadításukat az amerikai hírszerzés értesülését követve Pakisztán hatóságai hajtották végre az ország északnyugati, Afganisztánnal határos csücskében.

A foglyok kiszabadítását a tálibok is megerősítették. Ez erről szóló közleményben azt hangoztatták, hogy a kanadai-amerikai párt "családtagokként" és "különleges vendégekként kezelték".