Meghalt a hetedik ápolónő is a drámai baleset után

szlovákiai buszbaleset
A szlovák mikrobuszban 8-an utaztak. A helyszínen a sofőr és 6 ápolónő azonnal szörnyethalt.
Vágólapra másolva!
A kisbusz sofőrjével együtt heten azonnal meghaltak a helyszínen. A Novy Cas napilap szerint a hetedik ápolónőt, akit életveszélyes állapotban szállították kórházba, az intenzív osztályon már nem tudták megmenteni. Így összesen 8-an vesztették életüket Szlovákia egyik legtragikusabb közúti balesetében. Szombat hajnalban a privigyei (Prievidza) járásban egy Ausztriából ápolónőket hazaszállító mikrobusz frontálisan ütközött egy kamionnal.
Vágólapra másolva!

A drámai közlekedési baleset szombat hajnali 4 órakkor történt Rákosvölgyudvarnok (Nitrica ) határában.

Az Opel Vivaro típusú mikrobuszban a Nagymihályból (Michalovce) származó sofőrön kívül 7 Ausztriában dolgozó ápolónő utazott. A többségük Közép - és Kelet-Szlovákiába tartott volna haza, de végül Szlovákia talán legtragikusabb közúti balesetét egyikük sem élte túl.

A felborult, teljesen összeroncsolódott kisbuszból a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) emberei csak lángvágók segítségével tudták kiszedni az áldozatokat.

A baleset következtében felborult szlovák mikrobuszban 8-an utaztak. A helyszínen a sofőr és 6 ápolónő azonnal szörnyethalt. Forrás: Origo

A kamion 39 éves sofőrje enyhe agyrázkódással megúszta a balesetet.

A helyszínelő rendőrök őt megszondáztatták, de a vizsgálat nem mutatott ki alkoholos befolyásoltságot.

A kamion egyébként húsárút szállított volna Kassáról. A fagyasztókamionban keletkezett kárt 110 ezer euróra (33 és fél millió forint) becsülik.

Azt, hogy a mikrobusz vezetője előzőleg fogyasztott-e alkoholt, csak a boncolás után derülhet ki.

A szlovák hírportálok beszámolója szerint a 28-55 év közötti ápolónők az ausztriai Grazban dolgoztak, onnan tartottak hazafelé.

A kisbusz egyetlen túlélőjét, a 48 éves Anna Tkacovát kritikus állapotban szállították a közeli kórházba, ahol több életmentő műtétet is végrehajtottak rajta, azonban a szervezete vasárnap hajnalban feladta a küzdelmet.