Évente több mint hatezren válnak emberkereskedelem áldozatává Hollandiában

2017.10.18. 19:59

Több mint hatezren, többségükben nők válnak emberkereskedelem áldozatává évente Hollandiában - írta szerdán közzétett jelentésében Corinne Dettmeijer, az emberkereskedelem és a gyermekeket sújtó szexuális bűncselekmények elleni hollandiai hivatal vezetője.

A vizsgálatot az illetékes holland hivatal az ENSZ Kábítószer- és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalával közösen folytatta le.
Dettmeijer beszámolója szerint az említett személyek kétharmada válik szexuális célú emberkereskedelem áldozatává.
A kizsákmányolás formái között a kényszermunka és a bűnözői tevékenységre való kényszerítés is megjelent a vizsgálati eredményekben.

A beszámoló kitér arra is, hogy minden hatodik áldozat férfi, akiknek több mint fele azért érkezett Hollandiába, mert arra kényszerítették, ott dolgozzon, vagy egy helyi maffiához csatlakozzon.
Ennek arra kell késztetnie a rendőrséget, hogy további kapacitásokat biztosítson az emberkereskedelem elleni harchoz - mondta az illetékes hivatal vezetője.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Az áldozatok legnagyobb csoportjába a holland lányok tartoznak, közülük évente több mint 1300-an válnak az említett bűncselekmények áldozataivá, de mivel rejtett áldozatok, azaz a társadalom számára nem láthatóak, nagy valószínűséggel nem kapják meg a szükséges védelmet. - tette hozzá Corinne Dettmeijer.

Becslései jóval felülmúlják a rendőrségi feljelentések alapján tavaly közzétett hivatalos számokat, amelyek szerint 2016-ban 952 ember tett feljelentést ilyen bűncselekményekkel kapcsolatosan.
Az emberkereskedelem nem csökken. Most már tudjuk, hogy az áldozatok száma évente körülbelül 6250 főt tesz ki, ami azt jelenti, hogy egyre nagyobb az olyan esetek száma, amelyek észrevétlenül maradnak - jelentette ki az emberkereskedelem és a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elleni küzdelemre létrehozott hivatal vezetője.