Késeléses támadás Münchenben

2017.10.21. 10:57

Több embert megkéselt egy támadó a németországi Münchenben délelőtt. Hat különböző helyszínen késelt, nyolcan sérültek meg. 

Az első helyszín a belvárosi Rosenheimer tér volt. A további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették. A bajor főváros rendőrsége felszólította a belvárosi Rosenheimer tér környékén lévő embereket, hogy maradjanak a környező épületekben. A hajsza miatt a városban több helyszínről is szirénaszó hallatszott.

Rendőrök a müncheni Rosenheimer térenForrás: AFP/Christof Stache

A támadó a leírások szerint testes, szakállas, körülbelül 175 centi magas, szőke hajú. Fekete biciklin menekült, zöld tréningfelsőt és fekete nadrágot viselt. Egy hátizsák volt nála, amiben polifoam kempingmatrac volt. 

Müncheni rendőrök készenlétbenForrás: AFP/Christof Stache

Végül a német rendőrség különleges kommandója fogta el a 33 éves német férfit, akiről azt feltételezik, hogy zavart elmeállapotú. 

Hubertus Andrae, a müncheni rendőrparancsnok azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna

A rendőrség azt közölte, hogy a támadó hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert - hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt - sebesített meg könnyebben. A sebesültek között van egy román és egy olasz állampolgár. A támadót már ismerték a rendőrök, súlyos testi sértés miatt nyomoztak ellene korábban. 

Münchenben 2016 júliusában egy 18 éves iráni bevándorló tüzet nyitott az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben, illetve előtte és a bevásárlóközpontban. Összesen kilenc embert ölt meg, 35 megsebesült.