Kődobáló tinédzserek megöltek egy embert

Horizontal
A sign points to the highway near the entrance of the 2010 North American International Auto Show on January 10, 2010 at Cobo Center in Detroit, as preparations are made for press previews on January 11-12. AFP PHOTO/Stan HONDA / AFP PHOTO / STAN HONDA
Vágólapra másolva!
Újra és újra találkozni lehet vele a hírekben, hogy autópályán haladó járműveket tizenévesek kövekkel dobálnak. Nem fogják fel, hogy mekkora veszélyt okoznak ezzel: nemcsak az autók sérülnek meg, de akár emberek is meghalhatnak. A mostani áldozat apja azt mondja, hogy nem érdekli a tettesek büntetése, mert a fiát ez már nem támasztja fel.
Vágólapra másolva!

Az autópályákon való kődobálás egyfajta virtus a tinédzserek körében az egész világon. Sokan nem fogják fel, hogy abban semmilyen hősiesség nincsen, hogy el tudják találni a kiszámíthatóan mozgó, kiszolgáltatott helyzetben lévő járművet. Most Michigan államban, a 75-ös autópályán Detroittól 130 kilométerre északra egy 2,7 kilogrammos kő halálos balesetet okozott. A 32 éves Kenny White utasként ült egy furgonban és a kő által okozott balesetben meghalt. Az áldozat apja elkeseredésében azt nyilatkozta, hogy nem lehet elég nagy büntetést adni a tetteseknek.

Ha akár 30 évre börtönbe is kerülnek, annak a 30 évnek minden napján felhívhatják telefonon vagy meglátogathatják őket a szüleik, de ő a fiát már soha többet nem látogathatja meg és nem hívhatja fel telefonon.

Forrás: AFP/Stan Honda

Öt tizenéves összesen húsz követ dobott a 75-ös útra, ennek következtében több autó is megsérült. A Genesee megyei bíróság óvadék ellenében sem engedélyezte a szabadlábra helyezésüket, mindegyik tettes fiatalkorúsága ellenére is börtönbüntetésre számíthat. A Fox Newsnak nyilatkozva Frank Manley, a 16 éves Mark Sekelsky ügyvédje jelezte, hogy túlzásnak tartja a cselekmény meghatározásában „a bűnszervezetben elkövetett" kitételt, illetve mindenképpen elutasítja, hogy az öt vádlottat egyforma büntetést kapjon, hiszen pontosan lehet tudni, hogy a „halálos" követ a 17 éves Kyle Anger dobta el.