Otthonában öltek meg egy kurd újságírót

defence military Barzani Barsani German Minister of Defence Ursula von der Leyen (CDU, R) is received by the President of the region of Kurdistan in Northern Iraq, Masoud Barzani, in Erbil, Iraq, 23 September 2016. Von der Leyen is on an official visit to
Maszúd Barzáni és Ursula von der Leyen
Vágólapra másolva!
Meggyilkoltak egy kurd újságírót, aki egy Maszúd Barzáni iraki elnökkel szimpatizáló csatornának dolgozott.
Vágólapra másolva!

A Kurdisztán tévének dolgozó Arkan Sarífot a vitatott Kirkuk tartományban található otthonában késelték halálra hétfő hajnalban.

Saríf otthonába négy fegyveres tört be, és egyikük öt késszúrással végzetesen megsebesítette a férfit. A videó-újságíró

családját eközben bezárták egy szobába.

Az 54 éves férfi három gyermek apja volt.

Maszúd Barzáni és Ursula von der Leyen Forrás: AFP/DPA/Michael Kappeler

A Kurdisztán tévé az iraki kurd autonómia atyját,

Maszúd Barzánit támogatja.

A politikus vasárnap bejelentette, hogy november 1-jével távozik az elnöki hivatalból. A szeptember végi függetlenségi népszavazás egyik főszervezőjeként Barzáninak jelentős szerepe volt a bagdadi szövetségi kormány és Erbíl közötti viszony elmérgesedésében. A referendumot követően Bagdad szankciókat léptetett életbe a kurd autonóm térséggel szemben, valamint visszavette a kurdok által 2003 óta megszerzett területeket, köztük az olajban gazdag Kirkukot.

A kurd média a közelmúltban többször vádolta a nagyrészt síita fegyveresekből álló Népi Mobilizációs Erőket a helyi civilekkel szembeni túlkapásokkal.

Meggyilkoltak a máltai újságírónőt, Daphne Caruana Galiziáthttp://www.life.hu/news/20171017-meggyilkoltak-a-maltai-ujsagironot-daphne-caruana-galiziat.html