Közel 300 feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Törökországban

2017.11.02. 11:38

Az Iszlám Állam terrorszervezet 283 tagját vették őrizetbe a török hatóságok október 22. és november 1. között - közölte a török országos rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az előállítottak közül 96-an török, 187-en külföldi állampolgárok. A jelentés ugyanakkor nem részletezi, hogy a külföldi gyanúsítottak mely országokból érkeztek.
A rendőrség a rajtaütések során lefoglalt egyebek mellett 66 házi készítésű robbanószerkezetet, három vadászpuskát, nyolc pisztolyt és összesen 444 töltényt. Az érintettek a gyanú szerint merényletre készültek.

Törökországban múlt vasárnap, október 29-én ünnepelték a köztársaság kikiáltásának 94. évfordulóját. Szombaton Isztambulban a hatóságok egy bevásárlóközpont parkolójában az Iszlám Állam négy milicistáját vették őrizetbe, majd hatástalanították az autójukban talált robbanószerkezetet.

Törökországban gyakoriak a hasonló rendőrségi razziák, miután az Iszlám Állam az elmúlt két évben számos terrortámadást hajtott végre több török nagyvárosban.