Elfogták a coloradói lövöldözőt

Vágólapra másolva!
Szerdán, helyi idő szerint 18 órakor egy férfi minden előzetes figyelmeztetés nélkül tüzet nyitott egy szupermarket vásárlóira Denver (USA, Colorado állam) külvárosában. Eddig három halott van, de több sebesült is kritikus állapotban került kórházba. A biztonsági kamerák felvételei alapján sikerült elfogni az ámokfutót.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közölte, hogy a biztonsági kamerák felvételeinek a segítségével sikerült azonosítani azt a férfit és ezt követően néhány órával őrizetbe is vették. A Fox News tudósítása szerint a 47 éves Scott Ostrem egyelőre tisztázatlan indítéktól vezérelve tüzet nyitott egy szupermarket vásárlóira Denverben. Majd amikor már minden vásárló és bolti alkalmazott fedezékbe menekült, abbahagyta a lövöldözést, és egy piros Mitsubishi Mirage-zsal elhajtott a helyszínről.

Scott Ostrem Forrás: Fow News

A biztonsági felvételeken úgy tűnik, hogy Scott Ostrem nyugodtan viselkedett, mintha csak spontán ötlet lenne a mészárlás, úgy vette elő fegyverét. Egyelőre a hatóságok nem kezelik dzsihadista terrortámadásként az esetet, mert erre semmilyen jel nem utal. Ezzel szemben a New York-i gázolásos merénylet elkövetője részletes beismerő vallomást tett, és magát az Iszlám Állam katonájának tartja.