Soros szervezete terroristákat pénzel

Vágólapra másolva!
Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa (Open Society Foundations) több amerikai alapítvánnyal együtt 2000 óta 5,8 millió dollárt adományozott hét olyan muszlim egyesületnek, amelyeket azzal vádolnak, hogy terroristacsoportokkal állnak összeköttetésben, írja a 888.hu. Sorosék büszkék erre: örülnek neki, hogy „a gyűlöleti bűncselekmények és a muszlimellenes fanatizmus ellen küzdve” támogathatják az Islamic Society of North America (ISNA) tevékenységét.
Vágólapra másolva!

A 888.hu a The Daily Caller konzervatív amerikai hír- és véleményportál cikkére hivatkozva azt írja, hogy muszlim csoportok több millió dollárt kaptak vállalati jótékonysági szervezetektől (köztük a GE Foundationtől), közösségi alapítványoktól (például a Silicon Valley Community Foundationtől) és független alapítványoktól, köztük Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától. Összességében 46 vállalati alapítvány, nyolc közösségi alapítvány, kilenc magánalapítvány és egy intézmények és magánszemélyek pénzéből létrehozott jótékonysági alap juttatott pénzt a következő csoportoknak.

Hét, radikális kötődésű iszlám csoport

A The Daily Caller szerint a Middle East Forum elnevezésű aktivista csoport kutatói derítették ki, hogy jelentős pénzek áramolnak amerikai alapítványoktól hét, radikális kötődésű iszlám csoporthoz. Az érintett muszlim egyesületek a következők: az Islamic Relief Worldwide és amerikai testvérszervezete, az Islamic Relief USA, az Islamic Society of North America (ISNA), a Muslim American Society (MAS), az Islamic Circle of North America (ICNA), a Muslim Public Affairs Council (MPAC), valamint a Council on American-Islamic Relations (CAIR).

Az Islamic Society of North America (ISNA) egyik seattle-i rendezvénye Forrás: Facebook

Mind a hét csoportot azzal vádolják, hogy kapcsolatai vannak radikális iszlám mozgalmakkal vagy terroristának minősülő szervezetekkel. A különböző alapítványok 5,8 millió dollárt (15.8 milliárd forintot) adtak ennek a hét szervezetnek 2000 óta, ebből 5,6 millió dollárt 2008 óta.

Az ICNA egy iszlám kalifátus felállítását támogatja, a Dzsamaat-i-Iszlami pakisztáni radikális csoporthoz kötődik. 2002-ben az al-Kaida egy toborzója is felszólalt az ICNA rendezvényén.

Az Islamic Relief Worldwide-ot Izrael és az Egyesült Arab Emírségek területéről is kitiltották terrorista tevékenységek állítólagos finanszírozásáért. Alapítója, Esszam el-Haddad vezető tisztviselő volt (nemzetbiztonsági tanácsadó) a Muzulmán Testvériség nevű egyiptomi iszlamista szervezet színeiben kormányzó Mohamed Murszi elnök kormányzása idején.

A Muzulmán Testvériséghez több szálon kötődő MPAC azért lobbizott, hogy vegyék le a Hamászt és a Hezbollahot a terroristacsoportok listájáról.

Rengeteg pénz

A cikkben szó esik arról, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és a Bill&Melinda Gates Alapítvány 2011 óta együttesen több mint 2 millió dollárt adományozott a hét csoport közül legalább egynek.

A dúsgazdag amerikai milliárdos szervezete 2011 és 2015 között 625 ezer dollárt juttatott az Islamic Society of North America-nak (ISNA).

Az alapítvány a Middle East Forum kérdéseire válaszul azt írta, hogy az ISNA-t régóta bírálják „szélsőséges, a muszlimok elleni gyűlöletet hirdető csoportok”, és büszkék arra, hogy „a gyűlöleti bűncselekmények és a muszlimellenes fanatizmus ellen küzdve” támogathatják az ISNA tevékenységét.