A texasi tömeggyilkos volt anyósa és apósa is a baptista templomba járt

2017.11.06. 18:04

Az ámokfutó Devin Kelley volt apósa és anyósa abba a baptista templomba járt, ahol Kelley a tömegmészárlást elkövette a dél-texasi Sutherland Springsben.

Joe Tackitt megyei seriff hétfőn reggel újságíróknak mondta el, hogy Devin Kelley volt apósa és anyósa nem rendszeresen ugyan, de Sutherland Springs templomába járt.

Bár nem helyi lakosok, de időről-időre itt voltak

- mondta a seriff. Vasárnap azonban nem voltak ott az istentiszteleten.

Gregg Abbott texasi kormányzó az ABC televíziónak adott hétfő reggeli interjújában azt mondta, a lövöldöző valamiképp kötődhetett a négyszáz lelket számláló településhez.

Nem véletlenszerű volt a lövöldözés

– mondta, de a nyomozás miatt többet nem árult el. A kormányzó Devin Kelleyt nagyon zavart embernek nevezte.

A 26 éves Devin Kelley vasárnap délelőtt istentisztelet közben kezdett lövöldözni a baptista templomban. Huszonhat embert megölt és több mint húszat súlyosan megsebesített. A templom szomszédságában lakó helybéli férfi, Johnnie Langendorff fékezte meg őt, amikor - hallva a lövéseket - fegyvert ragadott és a templomban Kelleyre szegezte.

Rendőrautók a dél-texasi Sutherland Springs település szalagkordonnal körbekerített baptista templománál, ahol egy ámokfutó lövöldözött 2017. november 5-énForrás: MTI/EPA/R. Tomas Gonzalez

Kelley eldobta a fegyverét és menekülni próbált, Langendorff pedig üldözőbe vette. Amikor az üldözésbe bekapcsolódó rendőrök megtalálták a kocsiját, a férfi már halott volt. Hétfőn reggelre kiderült, hogy öngyilkosságot követett el.

Még vasárnap, a késő esti órákban Ann Stefanek, az amerikai légierő szóvivője azt mondta, Kelley 2010-től az amerikai légierő tagja volt.

2012-ben azonban hadbíróság elé állították a felesége és a gyereke bántalmazásáért.

Lefokozták és el is bocsátották a légierőtől. Később elvált.

A fegyvert, amellyel a tömeggyilkosságot elkövette, még tavaly vásárolta, és bár San Antonio mellett lakott, a vásárláskor egy coloradói címet adott meg. Annak az iskolakerületnek a vezetője, ahová Sutherland Springs is tartozik, hétfőn elrendelte, hogy nemcsak Sutherland Springsben, hanem a környező települések iskoláiban is pszichológusok segítsenek a dráma feldolgozásában a diákoknak, családtagjaiknak és az oktatóknak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK