Nem véletlenszerűen választotta a templomot a texasi tömeggyilkos

2017.11.06. 15:18

Texas kormányzója szerint a támadó kapcsolatban állt a templommal, és szándékosan ott kezdett mészárlásba. A férfi 26 embert megölt, és sok embert megsebesített, menekülés közben pedig öngyilkos lett.

Helyi idő szerint vasárnap délelőtt kezdett lövöldözni egy férfi a First Baptist Church nevű templomban, a Wilson megyei Sutherland Springsben. A támadó, a 26 éves Devin Patrick Kelley volt, aki a templomban megölt 26 embert, köztük gyerekeket is, valamint több mint 30 embert megsebesített.

Két felfegyverzett állampolgár vette üldözőbe a férfit, aki agyonlőtte magát, mikor a kocsija elakadt.

Még mindig nem tudni, mi volt a tömeggyilkos indítéka, de Greg Abbott, Texas kormányzója azt mondta,

a támadó kapcsolatban állt a templommal.

A nyomozás érdekében azt egyelőre nem árulta el, pontosan miről is van szó - írja az Independent.

Azonban azt is mondta, ez pár napon belül kiderül.

Joe Tackitt Wilson megyei seriff azt mondta, hogy régebben a lövöldöző volt feleségének rokonai is jártak a templomban.

Rendőrautók a dél-texasi Sutherland Springs település szalagkordonnal körbekerített baptista templománál, ahol egy ámokfutó lövöldözött 2017. november 5-énForrás: MTI/EPA/R. Tomas Gonzalez

A támadásnak nincs magyar áldozata

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter megdöbbentőnek nevezte azt az erőszakhullámot, amely az utóbbi időszakban végigsöpört a világon.

Őszintén reméljük, hogy minden felelős döntéshozó ennek tudatában hozza meg az elkövetkezendő időszakban a döntéseit, és ezt az erőszakhullámot, illetve ennek a további terjedését meg lehet állítani

- mondta. Azt is mondta, a magyar kormány részvétét fejezi ki a tragédiában érintett családoknak, a sebesülteknek pedig mielőbbi felépülést, gyógyulást kíván.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK