Új tisztségviselőket neveztek ki az őrizetbe vett szaúdi miniszterek helyére

Vágólapra másolva!
Új tisztségviselőket nevezett ki hétfőn Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi király a múlt héten korrupció gyanújával őrizetbe vett és felmentett Miteb bin Abdullah, a szaúdi nemzeti gárdáért felelős volt miniszter és Adel Fakíh egykori gazdasági tárcavezető helyére.
Vágólapra másolva!

A Saudi Press Agency állami hírügynökség hétfői beszámolójában

a szaúdi nemzeti gárdáért felelős új miniszterként Hálid bin Ajjáf al-Mukrin herceget, míg új gazdasági tárcavezetőként Mohamed al-Tuvajdzsrit nevezte meg.

Az al-Arabíja pánarab televízió szombaton számolt be arról, hogy Szaúd-Arábiában a frissen létrehozott korrupcióellenes bizottság utasítására

őrizetbe vettek az olajmonarchia királyi családjához tartozó tizenegy herceget, négy tárcavezetőt és mintegy harminc volt minisztert.

A Mohamed bin Szalmán trónörökös vezette bizottságot az intézkedés előtt néhány órával hozták létre, uralkodói rendelettel.

Az SPA korábbi értesülései szerint a szaúdi király az említett magas rangú tisztségviselőkön kívül Abdullah asz-Szultánt, a haditengerészet főparancsnokát is menesztette posztjáról.

Az állami hírügynökség jelentése szerint az őrizetbe vett tisztségviselőket egyebek között pénzmosással, közpénzsikkasztással és egyéb kétes üzleti tevékenységekben való részvétellel gyanúsítják.