Megváltoztatták a Nutella receptjét

2017.11.07. 21:08

Megváltozott a Nutella összetétele, és ezzel együtt világosabb lett a világszerte népszerű nugátkrém színe is.

A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz.

Mivel az új Nutella világosabb, feltételezzük, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték”

- írta Facebook-oldalán a központ. A kakaó az összetevők listájának vége felé található a fogyasztóvédelem szerint. A gyártó azonban nem köteles megadni a kakaó és több más összetevő arányát a krémben.

Forrás: AFP/Johanna Leguerre

A Ferrero a hét elején közölte, csak „finomhangolásról” van szó, ami más márkáknál is rendszeresen előfordul, mint ahogy volt már rá példa a nugátkrémnél is.

A minőség változatlan maradt”

- mondta a cég. Az összetevők listája a csomagoláson és a Nutella honlapján is fellelhető.

A krémben egyébiránt 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelték a cukortartalmat, csökkentették viszont a zsírtartalmat.

A Nutella 87 százalékban cukorból és zsírból áll.