Ismét magyar kamionosra támadtak a migránsok

2017.11.09. 10:22

Franciaországban, egy parkolóban támadtak rá a kamionosra. A férfi éppen ki akart hajtani a parkolóból, amikor észrevette, hogy egy migráns szalad a kamionja után és felhasítja a ponyvát – számolt be róla a hirado.hu.

A kamionos a közösségi oldalán osztotta meg a megrongált kamionról készült fotókat. Gondoltam, nem sikerült neki, hát így járt. Így folytattam az utamat. Egyszer csak nagyon elkezdtek kopogni. Ütöttek, verték a pótkocsi homlokfalát. Kivágták a ponyvát, deszkával ütötték a kamiont, jelezve, hogy álljak meg. Így már nem volt vicces” – írta a képek mellé, ahol részletesen beszámolt arról, mi történt.

Azt írta, azonnal visszafordult a parkoló felé, de mire visszaért, a migránsok még nem voltak a kamionban. Egy picit el kellene már gondolkodni, hogy ez hova fog vezetni - fogalmazott a férfi.

Calais, 2016. október 26. Migránsok hagyják el az észak-franciaországi Calais-ban engedély nélkül létesített szükségtábort a létesítmény bontási munkálatai alatt 2016. október 26-án hajnalban. A francia hatóságok két nappal korábban megkezdték a Dzsungelnek nevezett tábor felszámolását, a kiürítáés a tervek szerint egy hét alatt lezajlik. (MTI/EPA/Etienne Laurent)Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A fotóhoz több kamionos is hozzászólt, akik hasonlókat éltek át, mint a magyar férfi.

Itthon Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó is beszélt a magyarokat is érintő támadásairól. Arra hívta fel a figyelmet, hogy „beláthatatlan biztonsági kockázatai vannak a Soros-tervnek”.

Még októberben történt, hogy egy magyar sofőrre késsel támadtak a migránsok az autópályán, nem messze Brüsszeltől. Pénzt és telefont követeltek tőle, és az iratait is magukkal vitték. A magyar kamionos történtét az Origo írta meg.