Gyalogosok közé hajtott egy autós Franciaországban

2017.11.10. 17:43

Szándékosan gyalogosok közé hajtott egy férfi péntek délután a dél-franciaországi Toulouse melletti Blagnacban, egy kereskedelmi főiskola előtt. A gázolásban három kínai diák megsérült, közülük ketten súlyosabban - közölték rendőrségi források.

A sofőrt a helyszínen őrizetbe vették a rendőrök. Nem tanúsított ellenállást, beismerte, hogy szándékosan hajtott a diákok közé, de az indítékai egyelőre nem ismertek, jelenleg is kihallgatják.

Rendőrautók állnak egy kereskedelmi főiskola előtt a dél-franciaországi BlagnacbanForrás: MTI/EPA/Frederic Scheiber

A BBC úgy tudja, egy 22 és egy 23 éves diákot kórházba szállítottak. Az MTI rendőrségi forrásokra hivatkozva hozzátette: egy 23 éves nő súlyosabb sérüléseket szenvedett, de nincsen életveszélyes állapotban. Egy 22 éves férfit és egy 23 éves nőt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A 28 éves sofőrnek köztörvényes bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel, de nem szerepel a radikális iszlamisták nyilvántartásában. A rendőrség közlése szerint a férfi semmi olyat nem mondott, ami alapján terrortámadásra lehet következtetni, egy hónappal ezelőtt engedték ki egy pszichiátriai osztályról.

Forrás: MTI/EPA/Frederic Scheiber

A The Sun azt írta, a gázoló skizofrén. A Figaro azt közölte, hogy a támadó ázsiai származású. 

Az ügyet egyelőre a bűnügyi rendőrség vizsgálja.