Letartóztatták a riportert lefejelő maffiózót

2017.11.10. 14:42

Roberto Spadát a családja kapcsolatairól kérdezte egy riporter, mikor a férfi a kamerák előtt lefejelte és egy gumibottal üldözni kezdte. Spadát a rendőrök súlyos testi sértés vádjával tartóztatták le – írja a BBC.

Roberto Spada testvére, a maffiózó Carmine 10 éves börtönbüntetését tölti a maffiakapcsolatai és zsarolás miatt.

Az olaszországi Ostiában Daniele Piervincenzia, a Rai TV riportere meg akarta interjúvolni Spadát azzal kapcsolatban, hogy családja támogatja-e a CasaPound nevű, szélsőjobb csoportot. A férfit a helyi edzőterem ajtajában kapták el, aki a kérdéseket hallva hirtelen lefejelte Piervincenziát, majd egy gumibottal üldözte.

Az operatőr felvette a támadást. A videón hallatszik, ahogy a riporter rohanás közben azt kiabálja, hogy Eltörte az orromat!

Roberto Spada lefejeli az őt interjúvoló riportert

Spadát végül Rómában tartóztatták le súlyos testi sértés vádjával. Virginia Raggi, Róma polgármestere egy Tweetben fejezte ki együttérzését a riporterek iránt és változtatást ígért: „A Spada-család erőszakos viselkedése elfogadhatatlan. Véget vetünk a bűnözésnek és a szélsőségeknek."

Ostiában már két évvel ezelőtt feloszlatták az önkormányzatot, mivel a teljes döntéshozó testületbe beszivárgott a maffia.