Utasokkal tolatták be a lerobbant vonatot Ukrajnában

2017.11.10. 18:32

Az utasok próbálták beindítani kézi erővel a kárpátaljai Kvaszi állomásán a 70-es években Magyarországon gyártott dízelszerelvényt.

Az Ivano-Frankivszk és Rahó között közlekedő személyvonat motorvagonja a kárpátaljai Tiszaborkút (Kvaszi) vasútállomásán fulladt le. A mozdonyvezető a kalauz útján kérte meg az utasokat, hogy próbálják megtolni a szerelvényt, hátha ily módon sikerül újraindítani a dízelhajtóművet – írja a Novini Zakarpattya az egyik utas internetes bejegyzésére hivatkozva.

 

Forrás: Transkarpatia.net

Az emberek neki is veselkedtek, és bár kevesen voltak, így is sikerült néhány méterrel előremozdítani a vonatot. Az olcsó emberi munkaerő bevetése azonban mégsem vezetett eredményre, ezért egy mentesítő mozdony húzta ki végül a csávából az egykor Magyarországon gyártott szerelvényt.

Az ukrán állami vasút számos vonalán mind a mai napig közlekednek az egykori Ganz-MÁVAG 1970-es években gyártott D1-es dízelmotorvonatai. Bár a gyártás már régen leállt, és ezzel az alkatrész-utánpótlás is megszűnt, ezek a „vasparipák" - valami csoda folytán – sok helyütt ma is igyekeznek ellátni a vasúti személyszállítás feladatát.