Migránsokat szállító kamionokat tartóztattak fel Zsolna mellett

Vágólapra másolva!
A szlovák rendőrség szerint az első kamionban 44 személy ült, feküdt vagy guggolt, amíg a másikban 34 illegális határátlépőt számoltak össze. A migránsokat Romániában tették fel a teherautókra. Magyarországon és Szlovákián keresztül szerettek volna eljutni a németországi végállomásra.
Vágólapra másolva!

A kollégák mára virradó éjjelen, 00.30 perckor állították meg Zsolna Budatin városrészében a szorosan egymást követő két török kamiont. A helyszínre kihívták a pénzügyőr kollégákat is, ugyanis a teherjárművek rakterei le voltak plombálva. A két kamionban a rendőrök a rakomány mögött megbújva 78 iraki, iráni és szír nemzetiségű férfit, nőt és gyermeket találtak

– tájékoztatta a Szlovák Távirati Irodát (TASR) Denisa Baloghová, a Szlovák Országos Rendőrkapitányság szóvivője.

Mint kiderült az embercsempészek Romániában rakták fel a török kamionokra az illegális bevándorlókat, akik Magyarországon és Szlovákián át Németországba akartak eljutni.

Azt is bevallották, hogy Romániában fejenként 500 eurót (155 000 forint) fizettek a "Németországba szóló egyirányú jegyekért".

A török sofőrök ellen embercsempészet miatt indított eljárást a szlovák idegenrendészeti hatóság. Várhatóan valamennyi migránst visszatoloncolják Romániába.