Porig égett a parlament, mert két órát késtek a tűzoltók

Kameruni Parlament
Így nézett ki a tűzvész előtt a Kameruni Nemzetgyűlési Palota.
Vágólapra másolva!
A Közép-afrikai ország fővárosában, Yaoundéban péntek hajnalra teljesen kiégett a Kameruni Nemzeti Parlament épülete, mivel csak két órás késéssel érkeztek meg a helyszínre a tűzoltók - írta a DPA hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Pár óra leforgása alatt mondhatni porig égett a Nemzetgyűlési Palota, ahogy Kamerunban hívták. A helyi hatóságok szerint a teljes megsemmisüléshez nagyban hozzájárult, hogy

az éjszakai riasztást követően csak rá két órával, éjfél körül érkeztek meg a tűzoltók a helyszínre, és állítólag a felszereltségükben is komoly hiányosságok voltak.

Mire a tűzoltók kiérkeztek, a tűz már javában átterjedt a felsőbb szintekre is. Sőt addigra többszáz bámészkodó szeme láttára már félig a tűz martalékává vált a hatalmas fehér épület.

Így nézett ki a tűzvész előtt a Kameruni Nemzetgyűlési Palota. Forrás:DPA/Nikolei

Nem sokkal a tűzoltók után, a risztást követően mintegy két és fél órával a helyszínre érkezett egy speciális egység is, amelynek tagjai behatoltak az épületbe, és kimentettek onnan néhány értékesebb műtárgyat.

Arról, hogy mi okozhatta a tűzet, illetve hogy a tűzvésznek voltak-e áldozatai vagy sérültjei, egyelőre nem érkezett jelentés.