Nem volt ismeretlen a rendőrök számára a kaliforniai lövöldöző

Vágólapra másolva!
A kedden nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint az elmúlt egy évben a Tehama megyei sheriffi hivatalba huszonegy hívás érkezett Kevin Neal miatt. Ő az a kaliforniai férfi, aki a múlt héten öt embert megölt és nyolcat megsebesített fegyverével mielőtt a rendőrök lelőtték volna - írta meg a Fox News.
Vágólapra másolva!

A kedden nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint többször is jelezték a rendőrségnek, hogy veszélyes az az ember, aki november 13-14 között öt ember meggyilkolt és többeket megsebesített – írja a Fox News.

Az elmúlt években a Tehama megyei seriff és munkatársai 21 hívást kaptak a szomszédoktól a férfi miatt.

A szomszédok azt mondták, hogy Neal belekötött az egyik szomszédasszonyába, és fegyvert rántott, egy másik alkalommal januárban leszúrta egy másik szomszédját, akiről azt gondolta, hogy mérgezi a kutyáját. Emiatt le is tartóztatták a férfit, de hamarosan elengedték, óvadék ellenébe szabadlábon védekezhetett a tárgylásig. De rendőri utasítás ellenére, mely szerint a fegyvereit is köteles lett volna átadni a hatóságoknak, továbbra is zaklatta szomszédjait a dokumentumok szerint.A rendőrség sosem taroztatta le újra a férfit.

November 13-án megölte feleségét, másnap két szomszédjával is végzett. 45 perces ámokfutása alatt további két embert gyilkolt meg és nyolcat megsebesített, mielőtt még a rendőrök lelőtték.

Az egyik sebesült egy 6 éves kisfiú, akit Neal mellkason lőtt, amikor tüzet nyitott egy általános iskolára. Az egyik meggyilkolt szomszéd 7 éves fia is ebbe az iskolába járt, feltételezhető, hogy miatta ment oda.
Egy másik sebesült, James Woods II azt mondta, hogy az apjával utazott, amikor Neal belehajtott az autójukba. A férfi ezek után kiszállt a kocsijából, és többször rájuk lőtt.

Nem tudom, miért tette ezt - mondta Woods a KRCR-TV-nek kórházi ágyából. -

Neal egyik szomszédja, Jessie Sanders azt nyilatkozta, hogy szerinte a rendőrség az elmúlt hónapokban nem reagált megfelelően Neal viselkedésére.
Phil Johnston sheriff asszisztens megvédte kollégáit, szerinte sosem volt elegendő bizonyíték arra, hogy Nealt letartóztassák.
- Egyetlen ember sem mondta, hogy látott nála fegyvert,

A férfit januárban letartóztatták, amikor szomszédjait Hailey Polandot és Diana Lee Steele-et megkéselte.

A bíró elrendelte, hogy Neal adja át az összes lőfegyverét, és tartsa távol magát az asszonyoktól.

Néhány hónappal ezután a nők többször is felhívták a megyei sheriff hivatalt a férfi miatt. Augusztusban egy hét alatt háromszor is telefonáltak.

A dokumentumok szerint a rendőrök a letartóztatás során lefoglaltak egy AR-15 típusú puskát, és az óvadék aláírásával tanúsította, hogy átadta a nála lévő fegyvereket. Johnston szerint a nyomozók azt gondolják, hogy a férfi valaki más fegyvereit használhatta a támadás során.

Az elmúlt évben a támadó és felesége is felhívta a rendőrséget és arról számoltak be, hogy a szomszédok felől metamfetamin szagot éreznek, illetve egyszer azért hívta a 911-et, hogy jelents, hogy a szomszédja, Steele felnőtt fia, Danny Elliott fegyvert fogott rá.

A Fox News arról ír, hogy egy másik szomszéd arról számolt be, hogy

a férfi múlthéten hangosan fenyegetőzött, hogy meg fogja ölni Elliottot, majd elmegy az iskolába és megöli a fiát is.

Gregg Cohen kerületi ügyész mondta, hogy a seriff munkatársai soha nem tájékoztatták az irodájukat a Nealt vádló ismétlődő hívásokról, de nem hibáztatja őket.

Johnston azt mondta, hogy az ügyészek hozzáférnek a seriff nyilvántartásaihoz, így érdeklődhettek volna az áldozatok felől, de nem volt senkinek oka felkeresni Neal házát azért, hogy fegyvert keressenek ott.

Biztosak voltunk benne, hogy Neal átadta sz összes fegyverét? Nem. Volt arra valós okunk, hogy keressük őket? Nem volt – mondta Johnston.