Rejtélyes tömegpánik Londonban

2017.11.24. 18:32

Lövöldözés miatt zárhatott le a rendőrség Londonban több utcát, és több metróállomást. Szemtanúk beszámolója szerint az emberek sikítozva és kiabálva menekültek. A rendőrség délután azt közölte, hogy nincs nyoma lövöldözésnek, egyetlen sérültet találtak, egy nőt, aki menekülés közben sérült meg könnyebben. Nemsokára a korábban lezárt metróállomások újranyitottak, kora este pedig a Scotland Yard bejelentette, hogy az incidenst lezártnak tekinti és befejezte a a vizsgálatot.

Magyar idő szerint este háromnegyed hatkor riasztották a rendőröket és a tűzoltókat, azzal, hogy lövöldözés volt.

Egy londoni olvasónk azt írta, hogy mobilszolgáltatójától azt az üzenetet kapta, hogy

terrortámadás történt az Oxford Streeten és maradjon otthon- ami nem kizárt, hogy hozzájárult a pánik kialakulásához.

 A brit közlekedési rendőrség első megfogalmazása szerint egy "utassal összefüggő" incidensről van szó, de konkrétumokat a hatóságok egyelőre nem közöltek.

Lezártak több metróállomást Londonban, lövöldözés történhetettForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Skynews információi szerint több tűzoltóautó is a helyszínre érkezett, egy nőt pedig aki menekülés közben sérült meg, a mentők láttak el.

Az Oxford Circus és a Bond Street metróállomások egymás után következnek a londoni belvároson áthaladó Central Line metróvonalon. Háromnegyed hétkor (helyi idő szerint háromnegyed hat) a rendőrség azt közölte, hogy egyelőre nincs semmilyen jele annak, hogy valóban lövöldözés lett volna.

A rendőrség később közölte, hogy a lezárt Oxford Circus metrómegállót újranyitották, a Skynews pedig azt írta, hogy az üzletek és a közlekedés újra indult az Oxford Streeten.

A környéken több tízezres tömeg vásárolt a Black Friday estéjén.