Lavina temetett maga alá két túrázót Erdélyben

2017.12.01. 14:16

A túrázók a dél-erdélyi Páring-hegységben, a 2405 méter magas Carja-csúcs közelében voltak. Az egyikük, egy 38 éves férfi meghalt, holttestét a társai találták meg.

Az Agerpres hírügynökség közölte, hogy egy háromtagú csoport túrázott a hegyen, amikor a csoport két tagját lavina sodorta el. Egyiküknek sikerült kiszabadítania magát, a másikat az Agerpres hírügynökség délutáni jelentése szerint holtan találták.

A 38 éves férfit a hó és kőgörgeteg mintegy egy kilométeren sodorta lefelé egy szűk völgyben.

Holttestét a túrázótársai találták meg egy méter vastag hóréteg alatt. Az áldozatot a helyszínre ért hegyi mentők és hegyi csendőrök próbálják lehozni a hegyről egy veszélyesnek ígérkező útvonalon.

A katasztrófavédelem Hunyad megyei egységének a szóvivője közölte: három hegyi mentő és két hegyi csendőr indult a helyszínre. A szóvivő a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: a túrázók Bukarestből érkeztek, és nem vették figyelembe a lavinaveszélyre vonatkozó figyelmeztetést.

Amint a román meteorológiai szolgálat honlapján közölt térképről leolvasható, a Páring-hegység csúcsai környékén 25 és 50 centiméter közötti a hóréteg vastagsága.