A terrortámadások nem vetették vissza a nagyvárosok turistaforgalmát

2017.12.05. 04:13

Londonban nőtt a turistaforgalom idén, és Párizst vagy Berlint sem kerülték el a külföldiek - derül ki egy idegenforgalmi jelentésből.

Az eDreams ODIGEO netes utazási iroda 2017 januárja és szeptember vége közti időszakról szóló jelentése szerint Londonba 24 százalékkal többen látogattak el Európából, mint egy évvel korábban annak ellenére, hogy a brit fővárosban több véres merénylet is történt, ráadásul turisták által látogatott helyeken, és az áldozatok többsége külföldi volt.

Júniusban többen is meghaltak, amikor három terrorista emberek közé hajtott a London Bridge-nélForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A veszély azonban messze nem annyira taszító hatású, mint amennyire vonzó a font árfolyamgyengülése a brexit miatt. A font olcsóbbá válásából adódón a külföldiek saját valutájukért több fontot kaphatnak, mint korábban, így brit útjuk olcsóbb, és ez London idegenforgalmi felkapottságának fő magyarázata - áll a jelentésben.

Londonhoz hasonlóan nem sínylette meg más olyan európai nagyváros idegenforgalma sem az azokban elkövetett merényleteket, így például Párizst, vagy Berlint sem kerülték el a turisták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK