Két vonat ütközött Németországban

2017.12.05. 20:57

Egy személy- és egy tehervonat ütközött Düsseldorf közelében, legalább 50-en megsérültek.

A szövetségi rendőrség egy szóvivője a Bild című lapnak a baleset után nem sokkal még azt mondta, hogy legkevesebb 50 ember sérülhetett meg az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Neuss mellett fekvő Meerbuschnál történt balesetben. A mentésben közreműködő meerbusch-i tűzoltóság késő este végleges adatként közölte, hogy 41 ember könnyen, három közepesen, három súlyosan sérült meg. A személyszállító vonaton 155-en utaztak.

Meerbusch, 2017. december 5. Teherszállító vonattal ütközött személyszállító vonatnál végeznek mentést az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Meerbuschnál 2017. december 5-én. A balesetben valószínűleg több tucatnyian megsérültek. (MTI/AP/DPA/Arnulf Stoffel)Forrás: MTI/AP/DPA/Arnulf Stoffel

A Deutsche Bahn (DB) állami vasúttársaság közölte, hogy egyik leányvállalatuk, a DB Cargo szállítmányozási cég egy tehervonata a Krefeld és Neuss közötti vasútvonalon 19:30 körül összeütközött egy regionális expresszel, amelyet a National Express nevű társaság üzemeltet.

A szövetségi rendőrség észak-rajna-vesztfáliai szervezetének tájékoztatása alapján a baleset úgy történt, hogy a személyszállító vonat belefutott az előtte haladó tehervonatba a Meerbusch-Osterath megállóhely közelében.

A Rheinische Post című lap helyszíni beszámolója szerint a személyszállító vonat vezetőjének lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt még nagyobb baleset. A vezető észrevette a tehervonatot, a legmagasabb fokozatba kapcsolta a fékező berendezést, és szólt az első ajtóknál már a leszállásra készülő utasoknak, hogy húzódjanak hátrébb, mert a vonat eleje rövidesen beleszalad az előtte haladó szerelvénybe.