37 éve történt gyilkosság tettesét találták meg

Vágólapra másolva!
1980 júniusában eltűnt az akkor 14 éves Suzanne Bombardier. Öt nappal később a holttestét a San Joaquin-folyóban találták meg. Nagy feltűnést keltett az eset akkoriban, de a gyilkost nem sikerült megtalálni.
Vágólapra másolva!

Antioch városa San Franciscótól keletre található 80 kilométernyire. Innen tűnt el 1980. június 21-én Suzanne Bombardier. Nagy erőkkel indult meg a keresés a város környékén, de nem vezetett eredményre.

Végül öt nappal később egy halász látta meg a víz felszínén lebegő holttestet a San Joaquin-folyón, 150 kilométeres távolságra Antiochtól.

A 14 éves lányt megerőszakolták, és egyetlen jól irányzott döféssel szíven szúrták. 37 évvel később sikerült megtalálni a hidegvérű gyilkost, a most 63 éves Mitchell Lynn Bacom ellen vádat emeltek DNS-minták mint bizonyítékok alapján.

Suzanne Bombardier Forrás: San Francisco megyei rendőrség

Az ügy újbóli megnyitása egy írónak, Jennifer Kathleen Gibbonsnak köszönhető, aki 2014-ben ismerte meg Suzanne Bombardier ügyét, és ellátogatott a sírjához is. Ezután elkezdett egy blogot írni Elveszett lány címmel, itt gyűjtötte össze az üggyel kapcsolatos információkat. Ebben segítségére volt két nyugdíjas nyomozó, Gregory Glod és Ron Rackley, valamint Suzanne Bombardier barátai és rokonai. Mitchell Lynn Bacom a család ismerőse volt, egyike a lehetséges gyanúsítottaknak, de 1980-ban a DNS azonosítása még nem állt a rendőrség rendelkezésére. Gregory Glod így nyilatkozott az East Bay Timesnak: „Az imáim meghallgatásra találtak. Nem nagyon volt olyan nap, hogy ne jutott volna eszembe ez az eset."